21 lokakuuta, 2013

Neuvola rv 30+5

Tänään pääsikin sitten taas tarkastamaan että meillä on kaikki hyvin. Oma neuvolantäti on sairaslomalla edelleen, ja vaikka kaikki nuo sijaiset onkin ihan mukavia niin on kyllä inhottavaa kun joka kerta on eri työntekijä vastaanottamassa.. Joka kerta saa selittää kaikki samat asiat uudestaan, miten paljon helpompaa olisi vaan käydä sen saman hoitajan luona johon on jo jollain tavalla "tutustunut" ja joka on perillä mun asioista. No, toivottavasti täti paranee pian.. :)

Viikkoja on siis tosiaan 30+5, viikkopainonnousu mun onneks vaan +181g! Ilmeisesti oon tietämättäni jotain tehnyt tässä raskaudessa oikein kun en oo lihonut läheskään niin paljon kuin Elean odotusaikana. :) RR 112/64, eli tosi hyvä, ja Hb oli laskenut 120-> 115. Lisärautaa ei vielä kuulemma tarvitse aloitella, ja eihän tuo paha luku olekkaan. Sf-mitta oli vaan 25cm, eli alakäyrällä ollaan. Ei kuulemma tarvitse huolestua, kun vauva liikkuu tosi hyvin ja syke oli hyvä, 130. Kuitenkin täti käski pitää huolen että ensi kerralla mitataan ja jos silloin näyttää vielä samalta niin kasvukontrolli kutsuu. Proteiinit oli selvästi plussalla, mutta koska oireita raskausmyrkytyksestä ei ole niin on kuulemma ihan ok. Pikkuihminen odotteli siellä jo raivotarjonnassa edelleen. Näytteet saan kiikuttaa taas labraan..

Kaikki siis hyvin, ja seuraava neuvola-aika on 8.11.

Umpparihaavaa oon siis edelleen käynyt hoidattamassa terveyskeskuksessa päivittäin tai joka toinen pöivä. Tänään kuitenkin haava oli jo niin pinnassa enää, että sai jäädä viimeiseksi kerraksi. Jes! :) Lähtötilanteessa  haavat oli siis molemmat n. 2cm syviä, ja nyt oli enää vain vähän pinnasta rikki. Laput pidetään suojana vielä viikon ajan ja niitä saan vaihtaa itse kotona. Ihanaa, tervetuloa normaali elämä! Kyllä muuten on ollut todella rasittavaa sähläämistä, kun Eemin on pitänyt päivittäin tulla kotiin Eleaa kattomaan siks aikaa, ja muutenkin tuo eestaas ravaaminen.. Ilmoittautumistiskilläkin mut tunnettiin jo niin hyvin, että ei tarvinnut kuin ovella näyttäytyä niin mut kirjattiin saapuneeksi.. :D No, nyt se on ohi ja ehkäpä viikonloppuna pääsisin jo saunaan.. :) 

6 kommenttia:

 1. Hyvä, että haava on parantunu!
  Mulla huomenna neukku, ja aivan varmasti painonnousust valittaa.... toissakerral oli hb 119 ja oli jo huolissaan,mut sano et katotaa seuraavaa kertaa ja viimeks oli 115,mutten mä aio mtn rautaa alkaa vetää, sit vedän vaik ruisleipä kuurin ..:D sitäpaitsi joku sano et veri on laimeempaa sormen päästä otettuna ni en koe et täs mitään hätää ois..
  Nythän alkaa sit se kiva ravaaminen 2vk välein.. plaah..::D en oikee tykkää mun neukkutädist.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo määki ajattelin että kun en enää mitenkään hullun väsyny oo ollu ni ei tässä mitään.. :) Ite kyllä tykkään käydä sielä, vähän vaihtelua päiviin :D Tosin paljo varmasti on just kiinni tosta tätistä.. :/

   Poista
  2. Äh, enhän päässykkää neukkuu, Iida on kipee:( taas, kuumetta ja nuhaa edelleen. Mä kyllä luulen,et ku ei o alhaalt kulmahampaat kunnol puhjennu ni siks nostaa kuumeen ja kuolaaki iha kivasti.. siirtyi siis ens viikkoo nvla.. se mun oma täti soitti ja vaihettii aika toiselle tädille, jes!:D mut sit jatkos taas samalle...:/ ei siinä muuta, muttaku se puhuu tosi lässyttävää tyylii ja jotenki tuntuu epäilevän mua..:// perhetyöntekijästäkää ei ollu sen kaa puhetta, vaan automaattisesti ptt soitti ja piti sit tavata se..:D se oli onneks mukava:)

   Poista
  3. No, onneks niitä käyntejä on vielä edessä! :) Saanko kysyä että miks sun piti tavata tuo ptt? Siis ootko niin nuori tai jotain? Ja on kyllä vähän kummallista jos se itekseen tommosia hoitelee eikä keskustele sun kansaa ensin. :o

   Poista
 2. Mitä sulla oli siinä haavassa? Unohdin varmaan jo, vaikka oon ihan varmasti lukenut :D

  VastaaPoista