28 joulukuuta, 2013

Neuvola rv 40+2

Eilen jouduin kuitenkin mennä neuvolaan jälleen. Koko raskausajan oon kyllä käynneistä tykännyt kovasti, mutta tällä kertaa se lähinnä masensi vaan.. 

Kaikki oli hyvin niinku aina ennenkin, eikä mitään uutta. :/ Uuden ajan sain maanantaille, ja jos sinne joudun mennä niin sieltä sitten saa lähetteen yliaikaiskontrolliin. Voi että miten toivon että pieni nyt vaan tajuais tulla ite, eikä ainakaan tarvis ruveta käynnistelemään. Eihän tässä paljoa vielä yli olla (eikä vauvaa edes ajatella yliaikaisena vielä aikoihin), mutta tottakai mitä nopeammin nyt suvaitsis tulla niin sen parempi. :)

Kamalan väsymyksen takia en eilen jaksanut tulla kuulumisia.. Neuvolantätillä oli joululomien aiheuttaman ruuhkan takia niin kiire että hb:tä ei väsymyksestä huolimatta mitattu. Tosin eipä se mittaus tätä oloa olis paremmaksi muuttanutkaan, joten ei sillä niin väliä. Sf-mitta ei ollut kasvanut reilussa viikossa (viimekäynti 18.12) yhtään, eli oli sen saman 34cm. Painonmuutos/viikko oli vaan +233g, mikä yllä ihmetytti kaiken tämän syömisen jälkeen. Vauvan sykkeet on koko keskiraskauden vaihdellut 135-145 välillä. Eilen huomasin jo ennenkuin täti mitään sanoi, että tällä kertaa syke oli hiljaisempi. Sen muutaman sekunnin kiireisen kuuntelun jälkeen vaihtelu oli 127-132. Kuulemma "ihan hyvä", mutta heti perään hoitaja kysyi huolestuneen oloisena että "Onhan vauva kuitenkin liikkunut?" Voi tyhmä kun en tajunnut silloin siitä kysyä! Illalla tämä tuli taas mieleen, ja sai mut vähän huolestumaankin.. Google on tietysti tähän kohtaan paras apu..NOT. Nyt täällä on sitten lähes hysteerisenä seurattu vauvan liikkeitä, jotka kuitenkin tuntuu hyvin. Tulispa vaan maanantai (tai vauva) äkkiä, että sais tähänkin vähän selvyyttä.. 

Mitään merkkejä synnytyksen lähestymisestä ei ole, vaikka eipä oikeestaan ollut Eleankaan aikana. Sama vihlonta kohdunsuulla on jatkunut, vauva on vaan niin alhaalla että liikeet sattuu siellä. Supistaa ja jomottaa kuten aikasemminkin, ja kävely on hankalaa. Väsymystä lukuunottamatta voin kyllä tosi hyvin, ja senkin kanssa pärjää. Eipä siis olossa ainakaan valittamista ole, vaikka kyllä tuon mahan vaihtaisin enemmän kuin mielelläni jo siihen vauvaan. ♥ Ilmeisesti moni muukin, ainakin kyselyistä päätellen..

 "Joko?, Onko tuntemuksia?, Eikö vauva oo syntynyt? jne.."

Ööööhh. No ei vielä, ilmotan sitten!! Ja mitä fucking tuntemuksia?!?!?! Kyllä luulen että viimeistään kun pää näkyy niin niitä tuntemuksia on muillekkin asti, harmi että mun on pakko kestää ne yksin! Ja ei, vauva ei oo syntynyt. Vai ihan tosissaanko 9 kuukauden raskaanaolon jälkeen kantaisin 10kg:n perunasäkkiä paidan alla vaan huijatakseni?!? Ei mua oikeesti nuo kysymykset hirveesti häiritse, mutta harmikseni en vaan osaa vastata niihin, enkä myöskään näihin "Millon se syntyy?" -mietteisiin. Ikävä kyllä odotan ite yhtä malttamattomana, joten voitte olla varmoja että kun vihdoin sen pienen saan syliin niin ilmoitan kyllä. ♥ (Tietysti Pippurille ja Iidalle täytyy kertoa jo hieman aiemmin.)

Nyt keskityn miettimään oikeen kovasti synnytystä (muun ajatteleminen on oikeestaan mahdotonta), toivotaan että se on mahdollista saada käyntiin ajatuksen voimalla. 

8 kommenttia:

 1. Nuo kyselyt kyllä saa tässä vaiheessa pientä raivoa aikaan (40+1 menossa)... Samoin monen kommentit ja pyynnöt, että "laitatte sitten viestiä kun lähdette synnyttämään". Öh, ei varmasti ja miksi ihmeessä siinä kohtaa ilmottelisi jollekin. Viestiä tulee kyllä kun lapsi on sylissä ja tilanne rauhoittunut.

  Toivotaan, että jotain tapahtuisi siellä pian. :)

  VastaaPoista
 2. Pisin aika onneks jo ootettu ja eihän tässä kauaa enää voi mennä.. :)

  VastaaPoista
 3. Samaistun niin tuohon kyselyvitutukseen. Ei kiinnosta vastata enää puhelimeen, mennä facebookkiin tai mennä minnekään :D EHKÄ sen sitten huomaa muutkin, kun se vauva on syntynyt.. ennen sitä voi pysyä hiljaa ja antaa mun kärsiä näistä kaikista kivuista ja riesoista rauhassa. :D

  VastaaPoista
 4. Joo täälläki la tänään, onneks ei oo ihmiset hirveest kyselly, mutta mul on mitta täys tät oloa! Joka paikkaa kolottaa ja kävely on perseestä jne.....(u know)
  Ehkä me kohtapuolii päästää synnärille...:)

  VastaaPoista
 5. :) sun täytyy meille päivittää tietoja koko ajan :D

  VastaaPoista