11 maaliskuuta, 2014

Leivontaa lapsiperheessä

Mun tarkoituksena oli tulla jakamaan teille suklaakakun resepti. Toisin kävi. Kakkupohjan valmiiksisaamiseen meni n. kaksi tuntia, joten taidan jättää täyttämisen suosiolla huomiselle, Eemi kun on nyt pelaamassa jääkiekkoa ja Vila kaipaa unikaveria. Tässä kuitenkin esimakua ihanasta reseptistä!

Pohjana on ihan perus kakkupohja. Ite oon käyttänyt 26cm:n vuokaan 6 munaa, sokeria ja jauhoja samanverran kuin munia ja 2tl leivinjaihetta. Tummaa kaakaojauhetta oon laittanut jauhojen sekaan ihan summassa.

1) Riko munat kulhoon ja kippaa sokeri sekaan. Vatkaa toisella kädellä, syötä toisella kiukuttelevaa taaperoa. Pysäytä vatkaus ja laita itkevälle vauvalle tutti suuhun. Vatkaa. Ota edelleen itkevä vauva syliin, anna taaperolle oma lusikka ja jatka vatkaamista. Nosta kaatunut puurolautanen, lapioi enimmät puurot pöydältä takaisin lautaselle. Vatkaa ja hyssytä vauvaa samalla. 

2) Mittaa jauhot ja kaakaojauhe toiseen kulhoon samalla hyssyttäen vauvaa. Nosta taapero syöttötuolista. Vaihda vauvan vaippa ja laita tutti suussa vaunuihin odottamaan. Vaihda taaperon vaippa, pese puuro naamasta, käsistä ja hiuksista. Laita yöpuku päälle. Lämmitä maito, etsi unikaverit ja vie lapsi sänkyyn. Hyvänyön toivotukset, halit ja pusut. Juokse portaat alas ja laita itkevälle vauvalle tutti suuhun.

3) Siivilöi jauhot teesihdin läpi muna-sokeriseokseen. (Jos löytyy siivilä niin luulen että sillä hoituisi PALJON nopeammin, eli teesihti ei ole välttämätön!) Laita vauvalle tutti. Siivilöi lisää. Laita tutti. Siivilöi vielä. Laita tutti. Toista tätä mantraa n. 20 minuuttia. Voitele ja jauhota vuoka, laita vauvalle tutti. Pohja uuniin 200°C, n. 30min. Sillä aikaa siivoa puurot pöydältä, tuolista, ikkunasta ja lattialta. Täytä tiskikone ja imuroi jauhonjämät lattialta. Välissä keikuta vauvaa ja laita tuttia suuhun.

4) Muista ottaa kakkupohja pois uunista! 

5) Totea olevasi liian väsynyt kakun täyttämiseen. Haaveile siitä että taapero nukkuisi huomenna edes hieman yli seitsemään. Herää todellisuuteen ja lohduttaudu ajatuksella että jos alotat seitsemältä täyttämään kakkua niin kerkeät saada sen valmiiksi ennen aamun muita menoja. 

Tulin siihen tulokseen, että teen kakun valmiiksi mielummin huomenna aamulla kun Eemi on kotona auttamassa lasten kanssa. Resptiä saatte siis oottaa huomiseen.

Nyt otan vauvan kainaloon ja painun nukkumaan. Hyvää yötä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti