08 heinäkuuta, 2013

Synttärit

Eilen siis vieteltiin Elean synttärijuhlia. Koska juhlien järjestänä olin minä, ei ollut mikään yllätys että suurin työ jäi sunnuntaille ja aamupäivä meni siis hirveessä kiireessä. Leivonta oli aivan kesken, Elean kylpy ja vaatteidenvalinta tekemättä, pitkä ostoslista, piha ja kämppä siivoamatta, ja tätä listaa vois jatkaa loputtomiin.. Kaikesta huolimatta saatiin kaikki valmiiks klo. 16.00 mennessä, vaikka tyttö päätti vielä jättää päiväunet väliin ja sotki perässä sitä mukaan kun paikkoja sai siivottua. :D Lopulta synttärisankari päätti nukahtaa puoli tuntia ennen vieraiden saapumista ja muutenkin aivan liian myöhään jos meinaa vielä yöllä nukkua. Pakko oli sitten Elea käydä herättelemässä ja kyllähän se iltaa kohti jo vähän väsyneeltä vaikutti. No, rupespa nukkumaan ajoissa ja saatiin Eemin kanssa siivoilla vielä rauhassa illalla. Vieraita ei oltu kutsuttu paljoa, mun vanhemmat, Eemin vanhemmat, kummit, isomummu ja yks mun ystävä tyttönsä kanssa. Hyvin mahduttiin ja vieraita oli just sopivasti, ehkä nyt uskallan ristiäisetkin talvella järjestää sitten meillä kotona. :)

<3

Mansikoita kulutettiin lauantaina ja sunnuntaina melkein 6kg. :D
Mikään leipuri en kyllä todellakaan ole, mutta kyllä me onneks jotain saatiin tarjolle. Täytekakun sijasta tehtiin Brita-kakku ihan vaan mansikka-kerma täytteellä. Kakun koristelu ei taas sujunut niin kuin mun ruusuisissa kuvitelmissa, joten se oli sitte tuommonen :D Mutta ainakin hyvältä maistui ja oli kyllä hyvä vaihtoehto perinteiselle kermakakulle, sitä on kyllä syöty jo niiiin paljon. Suolasena meillä oli pastasalaattia ja rieskarullia kinkkutäytteellä. Kakun lisäksi oli kääretorttua pätkistäytteellä (maailman parhaalla reseptillä), jäätelöä, mansikoita sekä suklaalla että ilman ja keksejä. Vieraiden määrään nähden tarjottavaa oli paljon, joten saadaan vielä ainakin pari päivää Eemin kanssa täällä tyhjentää jääkaappia. Aamulla vielä näytti pahasti siltä että syödään Eemin kanssa pastasalaattia aamulla, päivällä ja illalla ainakin seuraavan kuukauden ajan, mutta onneks Eemin perheessä on sen verran monta syöjää että siellä tyhjeni äkkiä 5 litran kattilallinen kun aamulla vein vähän sinnekkin. Ehkä me selvitään noista lopuista ite.. :D

Oli kyllä niin raskas siivouksen/sotkemisen/siivouksen täyteinen viikonloppu että nyt minä nostan jalat sohvalle, pistän pään tyynyyn ja torkun tässä vielä sen aikaa kun Elea on päikkäreillä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti