17 huhtikuuta, 2014

Apua, ihoa ja vauvan pää näkyvissä!

Tämä on aihe, joka saa mut avautumaan kerta toisensa jälkeen. Kaikki ne vihaiset ja arvostelevat katseet, ärsyttävät mielipiteet.. Ai että kun mulla olis niin paljon sanottavaa. Mikä siinä imetyksessä pelottaa? Ulkopuoliselle voi ehkä tulla vähän vaivaantunut olo, mutta onko muuta syytä miksi mun lapsi ei saa syödä? Läheiset on (toivottavasti) tottunut siihen että mun tissit on esillä. Teini-aikoina ihan muista syistä (nolo minä), nykyään siksi että mun pieni vauva saa sieltä ravintonsa. Jos ite voin elää sen kanssa, saa ulkopuolisetkin luvan voida. 

Onko maailmassa mitään luonnollisempaa kuin imetys? Vaikka rinnat yhdistetään nykypäivänä aika taitavasti seksuaalisuuteen ja pornoon, niin sehän on ihan fakta että alunalkaen niillä on ollut aivan toinen tarkoitus; pienen vauvan ruokinta. Jo Elean imetysajoilta oon ollut sitä mieltä, että mun ei tarvitse lukittautua kotiin sen takia että oon pienen lapsen äiti. Mun ei tarvi istua päiviä sohvan nurkassa yksin ja odottaa sitä että lapsen kasvaessa pääsen taas yksin jonnekkin. Vaihtoehtona mulla on kiireiset reissut kaupunkiin, jatkuvasti peläten sitä että vauva herääkin kesken kaiken nälkäisenä. 


Oon päättänyt, että imetän ihan just siellä missä haluan, milloin haluan. Jos joku ihminen kiihoittuu siitä, että mun pieni vauva juo maitoa (jonka saanti on lapselle elintärkeää ensimmäisten kuukausien aikana) mun rinnasta harson takana, niin kyllä ei kaikki oo ihan hyvin tällä henkilöllä. Toki fetissejä on erilaisia ja mikäpä minä oon niitä tuomitsemaan. Jos taas ärtyneisyys mun julki-imetyksestä johtuu jonkinsortin fobiasta, on se syytä hoitaa kuntoon jotenkin muuten kuin käskemällä mun lasta syömään vessassa. Itse oon yhden kerran mun elämän aikana joutunut syömään lounaan wc-pöntön kannen päältä, ja voin sanoa, että se ei niin mieltäylentävä kokemus ollut että mulla olis joku tarve mun lasten antaa kokeilla. Ei vauvana, ei taaperona, ei koskaan. Me ei siis syödä vessassa, vaan siinä tuolilla jonka selkänojalle oon tullessani takkini ripustanut. That's it.

Mun mielestä on aivan älytöntä, että esimerkiksi Facebook on täynnä kuvia joissa rinnat on varsinkin osalla ihmisistä lähes paljaina, ja se on kaikille ihan fine. Pääasia että nännit on sen paitana käytetyn kengännauhan takana piilossa. Sitten se kuva jossa näkyy hieman rintaa vauvan pään takaa poistetaan. Miksi? Miksi näitä kuvia ilmiannetaan? Jos otan itsestäni kuvan tuon kengännauhan kanssa niin se on ok, mutta jos vauvalla on mun nänni suussa (samalla peittäen kaiken oleellisen = nännin) niin sehän on kamala juttu. Ihmiset on niiiin lapsellisia..


Ite aion siis edelleen syöttää mun kolmen kuukauden ikäistä tyttöä ihan siellä missä hyvältä tuntuu. Kahvilassa, ravintolassa, tarvittaessa vaaterekkien välissä. Ymmärrän sen jos joku ei halua tai kehtaa imettää yleisesti, tai valitsee omasta tahdostaan sen  wc-pöntön kannen. Siihen mun ymmärrys ei riitä,  että ulkopuolinen ihminen kuvittelee olevansa oikeutettu tekemään päätöksen vauvan äidin puolesta. Luojalle kiitos mun julki-imetyksen arvostelu on toistaiseksi jäänyt vaan vihaisiin katseisiin, ja toivotaan että jääkin..


Missä teillä syödään? Myöntääkö joku olevansa julki-imetyksen vastustaja? Miksi? Kertokaa mulle nyt joku järkevä syy? 

Nimim. Minä. Kamala, irstas, pervo, itsensäpaljasteluun taipuvainen äiti-ihminen.


8 kommenttia:

  1. Aamen.. Mä syötin Niiloa just siellä missä itse halusin. Tokikaan en mennyt ravintolaan kaivamaan maitokannuja esiin, mutta jos nälkä yllätti niin en mä lähtenyt lasta huudattaen etsimään syvintä ja pimeintä nurkkaa.. Ja olen tyytyväinen,etten niin tehnytkään.. Imetys on luonnollinen asia, jos se jotain häiritsee niin aina voi sulkea silmänsä tai katsoa muualle.

    VastaaPoista
  2. AAMEN. !!!!!!!! (Vaikka en imetäkkään ketään. Mutta sitte joskus ku imetän niin todellaki imetän)

    VastaaPoista
  3. Minäkin lähden vauvan kanssa ihan tasan sinne, minne haluan, ja imetän siellä, missä haluan. Kuhan mun on helppo olla ja vauvalla hyvä asento. Tää oli tosi hyvä kirjoitus!

    VastaaPoista