30 tammikuuta, 2014

Neuvolakäyntejä

Elealla tuli 30.12. täyteen 1,5 vuotta. Neuvolakäynti saatiin varattua joululomakiireiden takia vasta eiliselle. Terveydenhoitaja pyysi myös Eemin mukaan, koska samalla tehtiin perheen "laaja tarkastus" joka on joku uusi käytäntö nykyään. Postissa tuli jo viikko sitten lappuja täytettäväksi, ja niistä keskusteltiin tuolla käynnillä normaali neuvolajuttujen lisäksi. Meillä siis kaikki on oikein hyvin, ja niin on myös Elealla. 

Mun pieni Elea ei taidakkaan enää olla mitenkään pieni.. Paino meni edelleen 0-käyrällä, 12kg 830g. Pituus oli hypännyt 0-käyrältä +2-käyrälle. Meidän pikkutyttö on 88,5cm pitkä, kasvua siis puolessa vuodessa on tullut kevyet 12,5cm! Eipä enää siis tarvitse ihmetellä miks kaikki vaatteet on yhtäkkiä pieniä, eikä syytellä siitä Po.pin pienentyneitä kokoja. :D 

"Reipas tyttö! Pituutta tullut todella reippaasti. Painoa tulee tasaisesti. Ryhti ja motoriikka ok. Kovasti jo puhuu, lauseitakin."

Elea oppi eilen myös sanomaan ässän! Joka sanassa eikä joka kerralla vielä sitä sano, mutta voi miten sulosta kun se eilen Eemin perään huuteli "isssshiiiiiii". Meinaakohan se oikeesti kasvaa aivan isoks nyt heti? :( Elea puhuu kolmen sanan lauseita, ymmärtää käskyjä/kehotuksia, laskee kolmeen, hyppii tasajalkaa, osaa laulaa jonkun matkaa muutamia lauluja (mm. Tuiki tuiki tähtönen, Hämä-hämä-häkki, Boom Kah :D) Kiukuttelun jalo taito tehostuu päivä päivältä, ja pahuuksiakin osataan tehdä. Oikein "normaali" (jos niin voi sanoa..?) 1,5-vuotias siis. :)


Pikkusiskolla tuli ensimmäinen kuukausi täyteen eilen. Pakko taas todeta, kuinka nopeasti aika menee. Toisaalta synnytys ja se kaikki tuntuu jo tosi kaukaiselta, ja tuohon pikkuseen on jo niin tottunut että tuntuu kuin se aina olis täällä ollut. Silti on niin haikea olo siitä, että kohta tämäkin vauva-aika on ohi. Odotan kyllä innolla että saan nähdä minkälainen tyttö tuosta vauvasta kasvaa. Elea on niin hauskassa iässä, ja en voi olla miettimättä, että onko pikkusisko isompana samanlainen. Miltä se näyttää? Mitä se puhuu? 


Vauvan kanssa käytiin neuvolassa perjantaina. Silloin pikkutyttö oli 53,5cm pitkä ja painoi 4160g. Hyvin siis kasvaa, viikkopainonnousu oli 249g. Toivotaan että näin jatkuu, eikä tarvis tällä kertaa ruveta painokontrolleissa juoksemaan niinkuin Elean kanssa. 

"Hyvä kasvu rintamaidolla. Iho, napa, suu ja silmät siistit. Väri ja jäntevyys hyvät. Ihana vauva!"

Vatsallaollessa nostelee päätä ihan ite ja kannattelee jo jonkun aikaa. Katseen kohdistaa, ja on kovin kiinnostunut valoista ja kirkkaista väreistä. Ensimmäistä hymyä täällä odotellaan kovasti.<3 Pikkusiskokin voi siis oikein hyvin. Pikkusen toinen silmä rähmii, ja sitä on nyt puhdisteltu.

Pikkuhiljaa tässä aletaan parantumaan. Elea meinaa olla vielä vähän räkänen, ja mullakin on pientä flunssaa vielä. Eilen illalla tohdin kuitenkin poistua kotoa, kun käytiin vauvan kanssa Partylite-kutsuilla. Voi mitä ihanaa sieltä löytykään! :) Tänään pääsin ensimmäistä kertaa kiinalaiseen ravintolaan syömään vauvan syntymän jälkeen. Aaaah miten hyvää ruokaa pitkästä aikaa! (Normaalisti ollaan käyty vähintään kerran viikossa.) Meillä alkaa aamut täällä jo sujua ja päästä takas rutiiniin, joten ehkä ei aina tarvis päiviä olla vaan kotona. Loppuviikosta varmaan toivon jo päinvastasta.. Tänään pitää lähteä raahaamaan kaupasta leivontavärkit kotiin ja ehkä jo leipoa ensimmäiset jutut pakastimeen valmiiksi. Voi mikä jännitys ja stressi! :)

4 kommenttia:

 1. OHO mikä pyrähdys :D Puoli vuotta on kuitenkin aika lyhyt aika. Auts, pelkään että meillä käy samoin, jää muuten nopsaa kaikki vaatteet pieniksi. Hittolainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo.. :D Oikeestaan hypättiin melkeen kokonaan 80cm yli, ja tuo 86 alkaa joissaki oleen jo pieni. Justiin päivitin vaatekaapin ja saman sais taas tehä. :D

   Poista
 2. Joopajoo. Meiä neiti on aina ollu pieni ja siro.. Syntyessään siis 49cm ja 2,9kg ja nyt puolitoista vuotiaana 80cm ja 9,8kg...kasvut menee hyvin vaikka painoa sais enempi olla, mutta noin pieni paino selittyy sillä, et likka ei oo hetkeäkään paikallaan...:D
  Pikkuveikka puolestaan oli 2vk neuvolas 52,5cm ja paino 3,8kg...ootan innolla kk tarkastust joka on ehkä tänään ku mennään uudes neukus käymää.. Muutettiin siis viime lauantaina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa kyllä pikkunen tyttö.. :) Eiköhän se painoki siitä jossain vaiheessa lähe nousuun. :)

   Onnea uuteen kotiin!♥

   Poista