19 heinäkuuta, 2014

Vila 6,5kk

Meillä oli toissapäivänä Vilan 6kk neuvolakäynti. Oma neukkutäti oli lomalla ja käytiin maailman ihanimman sijaisen luona. Tuo ihminen oli kyllä aivan varmasti oikealla alalla, ja me viihdyttiinkin vastaanotolla melkein tunti juttelemassa lapsista ja elämästä. 

Pikkutyttö kasvaa kovasti, painoa oli 9120g ja pituutta 68cm. Vila ei vielä ryömi, mutta en sitä oikeastaan osaa pitää erikoisena kun Eleakin alkoi liikkumaan "vasta" 7-8kk:n ikäisenä. Meillä ei siis oo vielä mitään kiirettä. Vilaa en uskalla oikeen pitää lattialla Elean kanssa vahtimatta, joten jatkuvasti ei oo mahdollista harjoitella, eikä tyttö muutenkaan oo hirveesti viihtynytkään siellä. Oon koittanut lisätä noita harjoitushetkiä siitä huolimatta. Ollaan makoiltu lattialla lyhyitä hetkiä, mutta useasti. Eiköhän tuo vielä kerkeä. :)


Soseet aloitettiin n. 3 viikkoa sitten. Ollaan syöty jo bataattia, parsakaalia, ruusunmarjaa, päärynää ja luumua. Aamupäivästä Vila syö kasvissoseen, ja iltapäivästä hedelmäsoseen. Näin jatketaan ainakin hetki vielä, sillä tuota luumua on pakko tukkia päivään että Vilan maha toimis edes jotenkin. Neuvolassa kehoitettiin aloittamaan iltapuuro sitten kun itestä tuntuu siltä, joten ehkä me lähiaikoina otetaan sekin mukaan. 

Vila ei vielä istu, mutta heijasteet toimi hyvin. Kaikenlaisia uusia ääniä tulee jatkuvasti, ja tyttö jokeltaa jo tavuja. Kehitys oli hyvää ja normaalia, ja seuraava aika saatiin kahden kuukauden päähän. 

Voi mun pieni Vila.♥ Meille kuuluu siis oikein hyvää. Pikkunen tyttö on niin iloinen ja ihana.♥ Ollaan koko perhe vihdoin selvitty vatsataudistakin, ja Vila onneks säästyi siltä. Nyt nautitaan kesästä. Ihanaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Meillä painettini tasantarkkaa saman verran ja pituutta oli sentti enemmän :)

  Meil on syöty soseita jo 3,5kk vanhasta ja puurot ja kaikki menee, ei siis mitään ongelmaa! :)

  Meilläkään ei istuta, mutta välillä sitä harjotellaan ja kyllä uskallan jättää Leon ja Iidan olkkariin samaa aikaa- siis toisen lattialle makoilee ja toinen kattoo telkkaa tms.. :D Ei oo mitään pahaa toistaseks ainakaan tapahtunu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Joo kyllä mä silleen hetkeks tohin, riippuu ihan siitä millä tuulella Elea on :D

   Poista
 2. Voi pikkunen iso kummityttö, liian ihana se on ♥♥ näänkö mä harhoja vai onko Vilan hiukset alkanu tummumaan? :o

  VastaaPoista
 3. Tuo kuva on jotenki hassu, vaaleet ne on edelleen :)

  VastaaPoista