25 heinäkuuta, 2014

Mansikoita


Nyt kun mansikkaa saa niin pakkohan mun oli käydä hakemassa talvea varten pakastimeen vähän täytettä. Viimevuonna ostin kaupan edestä laatikollisen, ja kyllä ärsytti kun pääsin kotiin ja huomasin että varmaan puolet mansikoista oli aivan huonoja ja pilalla, osa jopa homeessa. Tänä vuonna päätin siis viisastua vahingosta ja lähdettiin Hetan kanssa ite niitä poimimaan. Oli kyllä älyttömän rankka homma varsinkin näillä helteillä, mutta siitä huolimatta saatiin 10,5kg kerättyä. Ilta sitten niitä perattiin, pakattiin, osa soseutettiin ja pakastettiin. Nyt on pakastin täynnä mansikkaa ja ehkä täytyy toista pakastinta ruveta kattelemaan että sinne mahtuis jotain muutakin..


Marjoista mansikoita meillä kuluu varmaan eniten. Käytän niitä puuron seassa, kakuissa ja kiisseleissä, ja tänään testattiin tyttöjen kanssa sitten uima-allastreffien kunniaks mansikkapiirakka, joka ylitti mun odotukset kyllä täysin. Epäilytti vielä tekovaiheessakin aika paljon, mutta vaniljajäätelön kanssa oli kyllä aivan ihana kesäherkku! Ehkä kaikessa ei aina tarvi olla suklaata.. 


Me ollaan nautittu näistä ilmoista aivan täysillä, ja edelleen aiotaan jatkaa. Elea on alun arkuuden jälkeen rakastunut uimiseen, ja iltapäivät onkin kulunut rannalla ja uima-altaassa. Vilakin pääsi eilen ekaa kertaa altaaseen, ja oli aivan innoissaan. Voi miten rakastan kesää!♥ Tänään taidetaan lähteä Kinnulassa käymään mutta muuten onkin viikonlopun suunnitelmat vielä auki. Ihanaa viikonloppua siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti